5 SFATURI PENTRU ÎNTREȚINEREA ACOPERIȘULUI DIN ȚIGLĂ METALICĂ - Eurostil
5 SFATURI PENTRU ÎNTREȚINEREA ACOPERIȘULUI DIN ȚIGLA METALICĂ
Acoperișul casei este expus multor factori externi agresivi, cum ar fi razele UV, ploile , zăpada, vânturile, dar și poluanții din aer, cum ar fi compușii de clor și azot, sulful, care se transformă în ploi acide și împreună cu praful, funinginea și sărurile minerale, duc la degradarea învelitorilor.
Țigla metalică nefiind un material foarte pretențios, este totuși expus riscului. Zonele critice ale unui acoperiș din țiglă metalică sunt suprafețele care au zgârieturi, cele cu acumulări de murdărie, în special dacă contactează direct cu stratul de Zn, de sub vopsea sau și mai grav – acolo unde și stratul de Zn a fost deteriorat, oțelul fiind expus direct factorilor externi ai mediului.
Aici sunt câteva sfaturi utile care vă vor scăpa de dureri de cap, păstrându-vă acoperișul din țiglă metalică intact mult timp:
1. Nu permiteți să se instaleze foi de țiglă metalică care prezintă deja zgârieturi sau orice alte deformații, apărute în urma depozitării, transportării necorespunzătoare.
2. Imediat după finisarea instalării învelitorii, înlăturați orice obiecte straine de pe suprafața acoperișului și din sistemul pluvial, cum ar fi bucăți de tablă, rumeguș, cuie sau orice altceva ce a fost uitat acolo de montatori (se mai întamplă și din astea ).
3.Tăiați crengile copacilor alăturați care pot zgâria suprafața acoperișului când bate vântul.
4. Verificați acoperișul cel puțin de două ori pe an, îndeosebi înaintea sezonului rece. Aceasta presupune verificarea vizuală a suprafeței învelitorii, a sistemului de scurgere, a accessoriilor. În caz de necesitate înlăturarea elementului defect.
5. Curățarea murdăriei acumulate pe pantă și în sistemul de scurgere. De obicei toate rezidurile se curăță o dată cu ploaia, dar uneori volumul mare de frunze poate să se acumuleze pe versanții acoperișului și în sistemul pluvial, creând condiții neprielnice.
P.S. Nu uități că siguranța unui acoperiș constă în calitatea materialelor alese! Asigurați-vă că ați optat pentru produsul cel mai bun, aici incluzându-se și accesoriile, materiale izolatoare, lemnul pentru șarpantă, etc.
Alegeți echipe de montatori cu experiență în instalarea învelitorii alese și cu recomandări bune și muuulte. Fiecare tip de învelitoare necesită anumite cunoștințe, pe care le au doar cei buni și cunoscători!