Eurostil - stil și calitate europeană

Luni - Vineri : 8:00 - 18:00

  • Română
  • Русский

Am decis să scriem despre opritoarele de zăpadă. Motivul fiind că mulți clienții neglijează importanța acestora și renunță la procurarea și instalarea lor. Noi mereu recomandăm, insistent, să se instaleze odată cu montarea acoperișului, deoarece lucrul lăsat de azi pe mâine așa și rămâne.

De ce insistent?

Nu din motive meschine, cum se gândesc unii, gen de a mări intenționt cecul mediu, dar pentru că noi conștientizăm importanța lor.

Scopul opritoarelor de zăpadă este unul simplu: să mențină zăpada acumulată pe acoperiș, până când aceasta se va topi încet.

Unii vor zice că la iernile ce le avem în ultimii ani, mai că nici nu e nevoie de ele. Adevarat, dar e adevărat și faptul că totuși iernile încă ne mai alintă, cel puțin o dată în sezon, cu multă zăpadă, ce poate ajunge și la 40-50 cm și ne mai alintă cu încălziri bruște a vremii după.

Și acum închipuiți-vă cum tot volumul astă de zăpadă, încălzită la bază, vine într-o secundă, ca o avalanșă în jos!

Știți cât cântărește 1m 3 de zăpadă ???

Unele surse afirmă că 1m 3 de zăpadă  ar avea următoarea greutate:
– proaspăt căzută – 50-100 kg;
– uscată, curată – 100-300 kg;
– căzută într-un viscol – 120-180 kg;
– în stepă, tundra – 200-400 kg;
– în perioada de topire – 350-600 kg

Deci, în dependență de forma acoperișului și cantitatea/forma precipitațiilor, imaginați-vă cum toată această masă lunecă într-o secundă jos….

În primul rând va suferi sistemul pluvial. Acesta la sigur va necesita remedieri după, dar asta nu e cel mai rău ce poate fi…Și cred că nu e nevoie să menționăm importanța sistemului pluvial pentru integritatea construcției.

Deserori noi lăsăm parcate lângă casa mașinele și nici nu ne uităm în sus. O capotă sau acoperiș îndoit, un parbriz spart, te vor costa la sigur mai mult decât un set de opritoare de zăpadă.

Și să aveți grijă de Dumeavoastră și de copiii Dumneavoastră, atunci când luați decizia de a nu instalați opritoarele.Plimbările direct sub panta acoperișului pot fi periculoase.

Să avem o iarnă frumoasă și sigură!


Tags: , , , ,

Leave Your Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *